SISTE NYTT

Her får du siste nytt fra Ti på Topp Harstad 2020.

Vær oppmerksom når du går inn på og ut av snøpartier da snølaget gjerne er litt svakere der, med risiko for å tråkke gjennom.

4.7: Laksen
Laksen er nå merket og åpnet. Er midlertidig merket med lange merkepinner over 4 snøpartier så det skal være greit å finne frem; i starten der du kommer inn på DNT-løypa, øverst i skaret, henget opp til Rypheia og renna opp mot toppen. Er en liten elv under snøen, men merket trase går til venstre for denne – så holder du deg til merkingen vil ikke elva skape noe problem. Fortsatt mye snø i henget opp til Rypheia, men det går greit å gå opp. Snøen bærer godt. Fjellsko / tursko anbefales.

4.7: Nontinden
Nontinden er nå merket og åpnet. Hele traseen er snøfri. Med tursko over anklene går du du greit tørrskodd over den lille elva fra Skjærstaddalen. 

4.7: Haukebøtinden
Haukebøtinden er nå merket og åpnet. Det er et snødekke på ca. 650 m ca. 1 km før toppen. Du ser merking på den første havdelen av det snødekte området, så er det bare å fortsette videre i samme retning. Snøen er ganske fast og grei å gå på.

3.7: Nontuva
Nontuva er nå merket og åpnet. Det er i hovedsak to felt med snø, hvorav det siste strekker seg over ca. 400m. Begge er merket med pinner i snøen, så det skal greit å se hvor du skal gå. Snøen bærer godt.   

1.7: Nontinden, Nontuva og Laksen
Åpning utsettes - nærmere info kommer

1.7: Rolla
Rolla er nå merket og åpnet. Du passerer to snøpartier, er merket med gult på bildet av kartet. Det er lett å se retningen over den første snøfeltet. Retningen over det andre snøfeltet er illustrert på bildet (Lasselitind i bakgrunnen). Legg merke til at vannet blir på høyresiden. Snøen bærer godt.

27.6: Vardheia
Turen er merket og åpnet. Fortsatt en del snø, men greit å gå til fots. Gamasjer anbefales, for å unngå snø i skoa.

23.6: Finnslettheia
Turen er merket og åpnet. Fortsatt noen snøflekker og litt vått, men går greit å gå til fots.

20.6: Skavloftan
Turen er merket og åpnet.

15.6: Blåfjellet
Turen er merket og åpnet. Fortsatt en god del snø, så vent med joggeskoa:-)

14.6: Kvitberget på Vollstadheia
Turen er merket og åpnet. Stedvis snø (hardtpakket og lett å gå på) i begynelsen og slutten av turen. Fortsatt mye smeltevann fra Svartvann, elva kan dermed være vanskelig å komme over. Bruk godt vanntett fottøy med høyt skaft.

11.6: Kjelhusåsen, Keipen sør og Likollen
Turene er merket og åpnet. Vil bli ettermerket på Keipen etterhvert som snøen trekker seg tilbake. Noen våte partier, så vent litt med joggesko.

10.6: Svartvatnet og Koven
Turmålskilt og merking for vinterturene Svartvatnet og Koven er tatt ned. Turene er ikke lenger mulig å registrere.

9. juni: Trastadmarka
Turmålskilt og merking for vinterturen Trastadmarka er tatt ned da det ikke lenger er mulig å gå dit på ski. Turen er ikke lenger mulig å registrere.

6. juni: Gansåstoppen rundt
Gansåstoppen rundt er i dag blitt merket og åpnet. Ennå noen søkkvåte partier, du risikerer å bli våt i joggesko. 

6. juni: Musvasselva
Turmålskilt og merking for vinterturen Musvasselva er tatt ned da det ikke lenger er mulig å gå dit på ski. Turen er ikke lenger mulig å registrere.

5. juni: Hårberget
Første barmarkstur - Hårberget åpnes 5. juni. Om du fortsatt foretrekker å gå på ski kan du velge mellom Koven, Svartvatnet og Trastadmarka.

4. juni: Tennevatnet
Turmålskilt og merking for vinterturen Tennevatnet er tatt ned da det ikke lenger er mulig å gå dit på ski. Turen er ikke lenger mulig å registrere.

29. mai: oppstart av sommerturene
Da det fortsatt er store snømengder i traseene utsettes oppstarten av årets sommerturer - som etter planen skulle starte opp søndag 31. mai. På en av de lavestliggende turene, Gansåstoppen rundt, måles det fortsatt opp mot en meter snø i deler av traseen.

Toppvaktmestrene for de enkelte toppene følger nøye med på snøsmeltingen. Sommerturene åpnes så snart traseene er fremkommelige til fots.  

Vinterturene fortsetter så lenge det er forhold til å gå på ski. Søndag 24. mai ble det målt 240 cm snø i Koven – så her kan det gås på ski lenge fremover. Kvæfjordløyper kjører ny løypepreparering med maskinen lørdag 30. mai.

4. april: I tråd med anbefaling fra lokale helsemyndigheter er besøksbøker og skrivesaker tatt bort fra turkassene og turmålskoden er festet på utsiden av kassen. I nærmeste fremtid erstattes turkassen med et skilt.

16. februar: Årets Ti på Topp-sesong er i gang. I dag starter vinterturene.
Tur nr. 16 / Vardheia og nr. 12 / Finnslettheia har dessverre byttet plass på oversiktskartet.

Tilbake til hovedside