Om Ti på Topp

Lyst å oppleve noe av det beste naturen i Harstadregionen har å by på?

Ti På Topp er et godt tilrettelagt fjellvandringstilbud for alle, uansett alder og fysisk form, i perioden 16. februar - 4. oktober 2020, bestående av både vinter- og sommerturer. Du er garantert flotte naturopplevelser, samtidig som du kommer i bedre fysisk form. Start gjerne med de lette turene. De er korte og barnevennlige og godt egnet for å komme i gang. Etter hvert som du går deg i form kan du velge blant turer av ulik lengde og vanskelighetsgrad. God merking gjør det trygt og enkelt å finne frem.

Ti på Topp-heftet koster 270 kroner og inneholder det du trenger for å komme i gang. Her finner du kart med inntegnede ruter, rutebeskrivelser og registreringskort. Ekstra registreringskort koster 125 kroner. 

Ti på Topp-hefte og ekstra registreringskort får du kjøpt hos hos Parabolflua, Coop Obs Harstad, Apotek 1 Kanebogen på Amfi Kanebogen, YX Sørvik, Visit Harstad og Joker Borkenes.

Se under menyvalget 'Slik går du frem' for informasjon om hvordan du går frem for å registrere deg som deltaker og hvilke alternativer du har for å registrere turene.

Vinterturene / oppstart 16. februar
Dette er 6 lette og moderate vinterturer i jevnlig oppkjørte traseer. Du finner oversikt over når vinterturene sist ble oppkjørt - samt dagens smøretips - via www.skisporet.no. Vinterturene varer frem til det blir varslet på nettsiden at de blir tatt ned. Da tar vi ned merking og turkasse, men det vil være mulig å registrere vinterturer via appen til og med 29. mai. Oversikt over hvilke vinterturmål som er med finner du lengst ned på denne siden.

Sommerturene - kun de turene som under menyvalget TURMÅL er åpnet
På grunn av store snømengder ved sesongstart vil det bli gjort en vurdering av når det er forsvarlig å åpne den enkelte tur. Toppvaktmestrene for de enkelte toppene følger nøye med på snøsmeltingen. Sommerturene åpnes så snart traseene er fremkommelige til fots.  

De lette og moderate toppene åpner først, fra og med fredag 5. juni. Se menyvalget SISTE NYTT for hvilke turer som åpner når. Turene er åpne frem til og med søndag 4. oktober. Oversikt over hvilke sommerturmål som er med finner du lengst ned på denne siden. 

Premieutdeling
Søndag 15. november kl. 18.00 er det premieutdeling i Stangneshallen. Vi premierer alle som besøker syv turmål eller mer. Er du 12 år eller yngre, eller 70 år og eldre, er premiekravet fem turmål. Vinterturer og sommerturer kan kombineres i forhold til premiekravet.

- Kåringer
Under premieutdelingen kårer vi årets turbedrift og årets venne-/familielag. Bedrifter kan også opprette lag internt i bedriften som kan konkurrere mot hverandre. Vi kårer også årets turbilde. Her premierer vi i tillegg tilfeldig uttrukne bilder blant alle innsendte bilder. Send derfor inn bilder fra turene dine, via nettsiden eller del dem på Instagram; #tipåtoppharstad

------------------------------------------------------------------

Vinterturer
Musvatnet, Koven, Tennevatnet, Musvasselva, Trastadmarka og Svartåsen.

Sommerturer
Lette: Kjelhusåsen, Keipen Sør, Likollen, Gansåstoppen og Hårberget.
Moderate: Finnslettheia, Blåfjellet, Skavloftan, Kvitberget/Vollstadheia og Vardheia.
Krevende: Laksen, Rolla, Nontind, Haukebøtinden og Nontuva

 

Tilbake til hovedside